Nu kun je ook thuis of in een café het regenwoud steunen met Hutan wijn! Van deze heerlijke wijn gaat er €1 per fles naar het goede doel en daar planten we 2 bomen mee in het regenwoud van Sumatra. Bestel Hutan hier!

 

De wijn

De Hutan Rouge blend bestaat uit marselan en grenache. Het resultaat is verbluffend: enorm fruitig, makkelijk, soepel, verkwikkend en en verleidelijk. Uiteraard geen hout, totaal op zomerfruit gemaakt. De blend van Hutan Blanc is sauvignon blanc en viognier, dit levert een lichtgekleurde wijn met een frisse stuivende aromatische expressie op. De wijn heeft geuren van appel en citroen in combinatie met rijpe ananas en een hint van karamel. De wijnen worden geproduceerd door Domaine les Charmettes uit de Languedoc in Frankrijk.

De naam Hutan komt van het oorspronkelijk “oran hutan” wat bosmens betekent. Omdat we met deze flessen Hutan wijn het regenwoud weer restaurerenwas er geen betere naam dan het gedeelte hiervan dat letterlijk “bos” betekent, Hutan dus.

Partner van Stichting Monkey Business voor deze wijn is Karakter Wijnimport. Wij zijn hen allen natuurlijk enorm dankbaar voor deze mooie samenwerking en het prachtige resultaat er van!

 

Verkrijgbaar

De wijn is o.a.  te koop bij de volgende locaties:

 

Niet Biologisch, wel duurzaam en heel lekker.

LET OP, Deze wijn is niet biologisch! Monkey Business en zijn partner Karakter wijnimport hebben heel lang gezocht naar de perfecte wijn. En deze perfecte wijn heeft dan wel niet het certificaat voor biologische wijn maar wordt wel degelijk op een hele duurzame manier gemaakt. Met deze Hutan wijn heeft monkey Business bewust gekozen voor een wijnproducent die echt duurzaam is en niet voor een die dat op papier is. Dat vindt Monkey Business belangrijker. Een paar voorbeelden van de duurzame werkwijze:

1. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.
2. Er wordt alleen maar gebruik gemaakt van organische mest.
3. Elke wijnstok wordt zeer goed verzorgd en daarmee worden alleen de gezonde druiven geoogst. Geen oude of rotte druiven betekent ook weer geen chemische toevoegingen.
4. De oogst gebeurt 's nachts (tussen 03:00 en 07:00) wanneer de temperatuur op zijn laagst is. Hierdoor wordt oxidatie door warmte compleet vermeden.
5. Door al deze goede zorg is er veel minder sulfaat nodig om de wijn goed te houden.

 

Nieuw regenwoud aanplanten.

Duizenden hotspots branden de bossen af op Borneo en Sumatra

Duizenden hotspots branden de bossen af op Borneo en Sumatra

In oktober 2015 en begin 2016 zijn de hevige bosbranden op Borneo en Sumatra ontstaan om ruimte te maken voor illegale palmolie plantages. Volgens deskundigen de ergste bosbranden ooit, wereldwijd. Stichting Monkey Business heeft natuurlijk meteen extra support gestuurd om tegen deze bosbranden te vechten, maar kijkt ook naar de toekomst. Daarom worden de opbrengsten van deze wijn omgezet in het planten van nieuwe bomen in verwoeste gedeeltes van het regenwoud. Met elke fles Hutan plant jij 2 nieuwe bomen in het regenwoud.

meer over de bosbranden:New York TimesNOSVolkskrant, The Guardian of deze video