Monkey Business is een Nederlandse stichting, in 2003 opgericht door Esther Ruurda. Esther: “ Na een aantal weken vrijwilligerswerk bij de orang-oetans op Sumatra kon ik niet anders dan op zoek gaan naar een manier om een bijdrage te leveren om deze prachtige diersoort voor uitsterven te behoeden. De orang-oetan is zó ontzettend bijzonder en helaas nog in zulke kleine aantallen aanwezig! Monkey Business is opgericht om geld in te zamelen voor de orang-oetans en het regenwoud en om jonge mensen in beweging te brengen om hier op een positieve manier aan mee te helpen.”

Op 23 mei 2003 vond het eerste SAVE ME benefietevenement plaatst in Hotel Arena, het was meteen een groot succes. Inmiddels zijn er al vele succesvolle SAVE ME benefietfeesten en acties gevolgd en is Monkey Business een stichting met een groot aantal betrokken donateurs, vrijwilligers en partners die zich inzetten voor de bescherming van de orang-oetan.

Help ons ook mee:

Monkey Business heeft een vacature openstaan! Wil jij je inzetten voor de orang-oetans en het regenwoud? Kijk dan snel HIER