Monkey Business heeft het afgelopen kwartaal weer veel goeds kunnen betekenen voor de orang-oetans door de steun van onze donateurs!

 

SOCP - Rehabilitatie

Voor onze partner SOCP heeft Monkey Business het transport van de release van 4 orang-oetans kunnen realiseren. Deze dieren krijgen nu na jarenlange rehabilitatie eindelijk hun tweede kans op een leven in het wild. Deze release is als elke andere een grote operatie en het transport is erg complex om hen veilig te vervoeren naar het hart van de jungle op Sumatra. Maar met onze financiële steun zal het de experts lukken om dit succesvol te doen.

COP - Rehabilitatie

Voor onze partner COP hebben we een heel nieuw team kunnen realiseren: APE Guardian. Dit is een toevoeging aan de teams APE Defender, APE Crusader en APE Warrior. Het nieuwe team neemt de verantwoordelijkheid over om orang-oetans te redden uit verschrikkelijke situaties. Hier zijn de dieren veelal zonder verzorging opgesloten of worden als huisdieren behandeld. Omdat het nieuwe team APE Guardian deze taak op zich neemt kan het team APE Defender zich nu vol focussen op de rehabilitatie van deze dieren en vervolgens hen weer vrijlaten in het regenwoud. Binnenkort kunnen we hier de eerste resultaten van laten zien!

Eerste orang-oetans baby gered door het nieuwe team: APE Guardian

Eerste orang-oetans baby gered door het nieuwe team: APE Guardian

FOTO - Oorzaakbestrijding

Onze partner FOTO heeft het afgelopen jaar goede resultaten geboekt bij de oorzaak bestrijding. Zo heeft bijvoorbeeld het palm olie bedrijf Kwantas zicht toegewijd om 25.000 hectare van het Kinabatangan regenwoud te beschermen waar zij eerst van plan waren om het te kappen voor een plantage. Zo hebben nu ook de grote bedrijven Wilmar International en Felda Global bijvoorbeeld toegezegd vanaf nu geen regenwoud meer te kappen. Nu moet nog blijken of ze zich er aan houden, maar dit zijn belangrijke eerste stappen!

OIC – Herbebossing

Samen met onze partner OIC hebben we dit jaar tot nu toe 11.500 bomen kunnen plantenvan al jullie donaties op de diverse festivals waar wij stonden. Hiermee dragen wij samen ons steentje bij aan de restauratie van het regenwoud op Sumatra. En dat is hard nodig. (Palmolie) blijven helaas het regenwoud veel te snel omkappen om er nieuwe plantages neer te zetten. Maar gelukkig worden deze ook weer door hard werk van onder andere OIC vooraf gestopt door onderzoek en rechtzaken. Dat is dus herstelwerk en oorzaakbestrijding.