Zonder regenwoud kan de orang-oetan niet leven in het wild. Maar door de groeiende palmolie-industrie en de grootschalige boskap in Sumatra en Borneo wordt het voortbestaan van de orang-oetan ernstig bedreigd. Bij Monkey Business doen we er alles aan om de ontbossing in deze gebieden te stoppen.

 

Foto van SAVE ME at the beach #12 @ Woodstock Bloemendaal

Dit zijn de vijf belangrijkste manieren waarop Monkey Business het leefgebied van de orang-oetan beschermt:


1. Corruptiebestrijding
Helaas worden grote stukken regenwoud nog steeds illegaal gekapt voor palmolieplantages. Een belangrijke oorzaak daarvan is corruptie. Dankzij undercover-onderzoeken waar Monkey Business aan bijdraagt, worden zulke corrupte praktijken aan het licht gebracht en wordt de illegale boskap tegengegaan.


2. Campagnes die de overheid beïnvloeden
Door publieke campagnes te voeren en petities aan te bieden tegen het kappen van het regenwoud, stimuleren we  de overheid om de juiste beslissingen te nemen. Beslissingen die heel belangrijk zijn voor het welzijn van dieren als de orang-oetan.


3. Contact met lokale autoriteiten
We onderhouden intensief contact met lokale autoriteiten om de boskap tegen te houden. We dringen er bij hen op aan om plannen voor nieuwe palmolieplantages - en dus meer boskap - tegen te houden. 


4. Onderzoek naar biodiversiteit
Maar dat is niet het enige: Monkey Business draagt ook bij aan onderzoek en rapporten over de gebieden die erg belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Daarmee laten we zien hoe belangrijk het is om deze gebieden te beschermen. 

 

5. Educatie
Waar we het meest trots op zijn, is onze samenwerking met de lokale bevolking van Sumatra en Borneo. We zorgen voor meer bewustwording van hun eigen leefomgeving. We stimuleren dat zij zich massaal sterk maken voor het behoud van hun prachtige regenwouden. Daar plukken de orang-oetans uiteindelijk de meeste vruchten van!   

Het verval van het regenwoud op Borneo sinds 1950 en hoe het zou gaan als er niets gedaan wordt.

Het verval van het regenwoud op Borneo sinds 1950 en hoe het zou gaan als er niets gedaan wordt.

Monkey Business kan jouw steun goed gebruiken. Met jouw hulp kan de orang-oetan zich thuis blijven voelen in het regenwoud. En wie wil zich nou niet thuis voelen?


Help Monkey Business, doneer nu!