De dierenart van APE Guardian, DR. Elizabeth Riana examineert baby Popi meteen tijdens de redding.

De dierenart van APE Guardian, DR. Elizabeth Riana examineert baby Popi meteen tijdens de redding.

Popi werd op 21 september gered van een lokale boer die hem als huisdier hield. Hij was toen nog maar 1 maand oud! Op deze leeftijd zijn de babies natuurlijk volledig afhankelijk van de goede zorg van hun moeder. Maar gelukkig kon het APE Guardian team van C.O.P. hem van deze situatie redden en naar het rehabilitatie centrum brengen. Dit team is net nieuw sinds september en heeft al meteen zijn nut getoond en daarom zijn wij enorm trots dat wij samen met onze donateurs dit team hebben kunnen financieren!

 

 

De Baby gym voor Popi en Happi

De Baby gym voor Popi en Happi

Nu leeft hij in Quarantaine om er zeker van te zijn dat hij geen overdraagbare ziektes meeneemt in het rehabilitatie centrum. Popi heeft continue verzorging nodig en heeft daarom 24 uur per dag een surrogaat moeder. Dit wordt afgewisseld door 3 medewerkers om hem niet bloot te stellen aan te veel verschillende mensen. Speciaal voor hem en nog een baby orang-oetan is er een verkleinde baby gym gebouwd om hen ook een klein beetje training te geven. Maar Popi slaapt net als een mensen baby nog steeds het meeste van de tijd. Ze heeft ook nog geen tanden en is dus afhankelijk van flesvoeding. en ze kan dus sinds kort haar eigen fles vasthouden. klinkt misschien als iets kleins, maar dit geeft wel aan dat ze steeds sterker wordt wat natuurlijk erg belangrijk is om te overleven.

Helaas is het wel zo dat baby's die zo jong naar het rehabilitatie centrum komen, niet de beste overlevingskansen hebben. Popi vecht er hard voor en wordt dus ook sterker en de verzorgers werken ook 24 uur per dag om de beste zorgen te geven. Maar het zal een lange strijd worden. C.O.P. kan daarom alle hulp goed gebruiken om haar de beste zorg te kunnen blijven geven.  Help jij ook mee?

Doneer dan hieronder, en bij een minimale donatie van €25,- sturen wij jou een schattige SAVE ME  pluche! 

om de pluche te sturen hebben we wel jou gegevens nodig dus doneer dan via het formulier:

 

Wil je wel helpen maar wil je geen pluche? Dan kan je makkelijker hier doneren: